Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Recension

Age of Empires II: The Age of Kings

Historien är full av uppror. Det här är ett.Det börjar i en liten by i östra utkanten av landet Coastal. Ett läger har satts upp av en liten grupp nomader. Alla levde i frid och fröjd i den lilla rådsrepubliken tills en dag då byns ryttare kom galopperande i full galej.Nyheten spred sig snabbt. I en annan del av landet hade ett mindre herravälde etablerats. Där fanns svärd och spjut och mera svärd och spjut. En våldsapparat var på väg att byggas meddelade ryttaren!Rädslan för den avlägsne grannen blev så påtaglig att den lilla rådsrepubliken kände sig nödgad att bygga en mur omkring sin by i avgränsande syfte. Vad var det för folk egentligen? Tänk om de bröt upp parketten och planterade potatis i den? Man kan aldrig vara nog säker.Man beslutade att ge ryttaren i uppdrag att organisera ett försvar medelst detsamma. Uppdraget krävde mycket resurser så ryttaren beslutade att avstanna jordbruket för sakens skull.Tiden gick och medan resurserna blev allt knappare fick ryttaren besluta att allt arbete nu skulle utföras i specifika läger tillägnade byns eget bästa under uppsikt av armén. Råden fick så klart avskaffas.


Ryttaren passade på att skriva en ny nationalsång åt byn.Den kalla kapplöpningen bröt ny mark när ryttaren beordrade en attack på det avlägsna kungadömet.Det gick åt helvete.Det här blev dock för mycket för en grupp kvinnliga desertörer som tröttnat på byns upplysta despotstyre. Istället gav de sig av västerut.Där byggde kvinnorna sig ett eget samhälle utan gränser där man levde i samklang med djuren och istället för svärd, spjut och sånt byggde de universitet. Till och med farmarna producerade mer än förut. Från båda de andra rikena gnälldes det om kvinnornas nya påhitt.En marknad byggdes men eftersom den tog ut ränta och fifflade med penningvärdet, vilket ansågs vara stöld, revs den.


En ny (anti)nationalsång skrevs.Under nätterna smög de sig ofta in i det gamla kungarikets område och gick till direkt aktion mot några av rikets mindre kvinnorespekterande klädaffärer. Ibland ställde de sig på varandras axlar för att sätta klibborna långt upp också så de fick sitta kvar extra länge.I den forna rådsrepubliken (numera enväldet) som bara låg en kvart med pendeln från deras egna by satte de upp propaganda som informerade om den nya byns frihetliga ideal.En grupp män hade en morgon också valt att desertera för att flytta in i den nya byn med det autonoma självstyret. Självklart fick de det, den hade ju inga gränser! Men här var de inte män, alla tilltalades nämligen hen och de fria, tillåtande idealen sträckte sig till allt förutom kommersiell radio. Det gick den nya gruppen med på. En enhetsfront bildades.De hade däremot blivit förföljda av deras gamla Försvarsmakts RadioAnstalt som skickat vidare informationen till det gamla militära kungariket som nu kom anstormande från alla håll.Den interna arbetarmilisen höll fortet ett tag men till slut var det för sent och byn föll för de samarbetande gamla rikena. Det visade sig att staten och kapitalet suttit i samma båt.Det var tillbaka till det gamla enväldet där männen fick göra mansgörat och kvinnorna stanna hemma och producera högre befolkningsmängd i husen.I det gamla kungariket var resurserna fler men jobben färre. En krigare gick förbi och glodde surt där en ensam kvinna högg guld, en syssla som annars var typiskt mansgöra. "Hoppas du är nöjd nu, efter allt detta?" Sade kvinnan. Krigaren satte händerna i sidan och svarade, "Egentligen handlar det om etik inom speljournalism."

Taggar: Uppgång och fall

Avgrundsvrål 30 okt 2014 05:07 Visningar: 3914

+Ett avbildande av folkets historiska förtryckta roll i den beslutsfattande processen. Många bannor.

-Lite otydligt vad det handlar om.

7 Får jag inte spela är det inte min revolution.

 

Kommentarer

Vetotat30 okt 2014q

[love]

Marlek20 nov 2014q

AoE2, det kanske mest överskattade spelet någonsin.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.