Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Recension

Bloodborne

Bloodborne är alltså en fristående spel i souls-serien. Det är inget soulsspel men trots det så är det enorma likheter mellan spelen och jag väljer därför att klassa bloodborne som ett spel i souls-serien. Det är det första spelet i serien som släpps till PS4 och grafiken var enastående. Spelet släpptes den 24 Mars 2015. Jag hade bokat spelet i förväg och hade laddat hem allting som behövdes och satt vid PS4an och tittade på nedräkningen när spelet skulle bli tillgängligt. Om jag inte minns helt fel så var det en tisdag och arbetsdag på onsdagen. Jag hade bestämt mig för att spela en timme och sen vara lite trött på jobbet dagen efter. Jag spelade till 04 och var helt förstörd dagen efter. Släpade mig hem från jobbet när arbetsdagen var slut och trots att jag egentligen borde gått och lagt mig direkt så gick jag raka vägen och spelade till 04 igen.

Det blev några dagar då utmattningen var nästan total men spelet var bara så bra. Det gick inte att sluta spela. Det var spännande, lagom utmanande och förbannat kul. Det absolut svåraste i spelet var dels att försöka hitta alla hemligheter och förstå vad saker och ting gjorde. Som vanligt i dessa spel så får man inga förklaringar och ingen hjälp som spelare utan man måste läsa alla instruktioner som finns till alla items och man måste försöka att lista ut vad allting handlar om och går ut på. Vilket gick rätt okej måste jag säga. När jag efter ungefär 40 timmar klarat spelet så kändes det lite tomt och jag hade önskat att det var lite längre. Men å andra sidan tror jag inte att det är speciellt mycket mindre än DS och DS2. Fienderna var välgjoda och överlag är spelet bara grymt. Man måste dock vara beredd på att det kommer ta ett tag att klara det. Det bjuder på rejäl utmaning och en hel del frustration. Men skam den som ger sig.

Enda anledningen till att spelet inte får en 10a är att jag gärna hade sett lite fler vapen och rustningar. Samt att det hade varit kul med lite fler stats och scaling så att man hade kunnat variera sina builds lite mer. Utöver det, bästa spelet.

Taggar: Bloodborne

SvenErikSpelar 17 sep 2015 15:37 Visningar: 2711

+Snyggt, innovativt, otroligt roligt

-Lite för få vapen och rustningsalternativ för en som är van vid Dark Souls

9 Ett must have-spel. Årets bästa spel till PS4. Enda eventuella utmanaren är MGS

 

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.