Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Recension

Uncharted 4: A Thief´s End

Nate slänger sig iväg med rep, klättrar uppför berg, ser hisnande vyer, kör bil, åker båt och letar efter ännu en skatt som varje gång är inom räckhåll för att sedan vara någon helt annanstans.

Redan i inledningen får jag hoppa mot ett stuprör som en ung Nathan Drake och samtidigt som jag klättrar tänker jag, den kommer att lossna lite, precis som i tidigare serier, och det gör den.

Efter ett tag hoppar jag från en avsats och en avgrund som jag tänker borde vara omöjlig att ta sig över. Tur nog så finns Nates bror där för att i sista sekunden greppa tag om handen så att Nate inte faller mot sin avgrund.

Nates bror går vid en annan tidpunkt över en ranglig bro som hänger över ett stup, som tur är klarar han sig. Sen är det Nates tur och bron går sönder precis innan.

Nate klättrar över berg och hoppar över avgrunder som hade fått vem som helst, som inte är en superhjälte, att frukta för sitt liv. Löst pussel som möjliggjort att man kan ta sig till ställen som ingen annan har varit på flera hundra år. Nästan framme vid målet, där ingen har satt sin fot på flera hundra år väntar Shoreline-soldater som är spelets fiender. Hur kom de dit?

Uncharted upprepar sin formel lite för mycket för sitt eget bästa och det är lite som att få sitt eget favoritgodis proppat i sig lite för mycket och lite för ofta tills det tillslut faktiskt inte längre smakar något och man sitter något proppmätt, lite äcklad över sig själv för att ha svullat i sig den där påsen med en irritation över att man ändå vill ha mer efter en stund.

Samtidigt är Uncharted sanslöst vackert, och har en bra historia att berätta även om det nu går på tomgång. Produktionsvärdet är enormt och man ser kärleken som Naughty Dog lagt i den sista installationen av Uncharted.

Det är värt en genomspelning, men jag måste erkänna att jag faktiskt inte hade lika roligt som med Uncharted, eller Uncharted 2. Det upprepas lite för mycket och miljöerna blir aldrig sådär riktigt spännande som tidigare, mystiken som har funnits i tidigare delar är bortblåst. Twisten saknas som gör att man dras in i spelet och sökandet efter Averys skatt. Jag kände inte dragningskraften till pirattemat på samma sätt som tidigare, humorn är inte heller med som den har varit tidigare.

Uncharted 4, som egentligen är en bra covershooter kombinerat med utforskande har blivit lite för vardaglig och förutsägbar. Det kan vara så att multiplayern är spelets starkaste kort.

Taggar: Uncharted, Uncharted 4, Naughty Dog, drake, PS4

Freddedron 21 maj 2016 15:15 Visningar: 1839

+Snyggt

-Unchartedformeln är för förutsägbar

7 Intressant och ändå roligt att få ett avslut för karaktärerna i serien.

 

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.