Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Recension

Final Fantasy XV

Det är svårt att skriva om detta spelet. Blev klar med storyn för ett tag sen men här kommer lite intryck över vad jag gillar och inte gillar med FFXV.

Det jag gillade

Stiderna (delvis)
I de bättre fallen där inte kameran fuckar ur totalt ser striderna sjukt coola ut, plockade direkt från en Anime eller cutscene från tidigare Final Fantasy-spel.

Mina bros
På ytan verkar de väldigt stereotypiska men under det hårda yttret finns en personlighet.

Grafiken
Även om världen är ganska tom så är ändå grafiken fantastisk på många platser, finns många väldigt fina vyer och det är kul att se de klassiska fienderna i modern grafik. För att inte tala om hur feta summons är.

Soundtracket
Otroligt pampigt på sina ställen. Valse di Fantastica är helt fantastisk imo.

Den större listan på saker jag tyckte mindre om

Storyn (som inte är färdig, inte ens till 50%)
Många karaktärer som man knappt har en aning om vem, hur, varför de är och får heller aldrig den förklaringen. Andra halvan av spelet är bara en stor röra och slutet är ofärdigt. Chapter 13 ska vi inte ens prata om, det höll på att döda spelet totalt för min del. Efter ha läst 4chan/neogaf posten förstår man hur mycket som är bortkapat vilket förklarar varför storyn inte ens känns nära komplett.

Sidequestarna
95% av alla är tråkiga fetch quests. Hej, åk till punk X och hämta/spöa/fota detta, kom tillbaka.

Striderna
Saknar större strategiskt djup. Avsaknaden av kontroll över mitt party gör att det blir väldigt mycket babysittande när du inte kan ställa in enklare beteenden så som t.ex. auto casta en potion när hp är under 10%. Ett light gambit-system hade varit perfekt.

Magi-systemet
Magi blir mer eller mindre pointless halva spelet in. Det gör på tok för lite skada samt kräver för mycket meny-pillande. Ett bättre system hade varit att det faktiskt kostade MP (bort med uses) och ta bort friendly skada. Samt varför är summons helt random?

Ett större party
Sån miss att partyt är låst till dina bros. Skulle varit skittuft om Cindy, Luna, Aranea, Iris, Umbra hade gått ha med som party members. Bevisligen går det rent spelmekaniskt iom Dold text: Aranea är med ett tag och fler ska patchas in. Det hade även löst problemet med att det bara finns dudes spelbart.

Minor things
Inget Photoläge
Väldigt konstigt att det inte finns ett photoläge, Promtos automatiska fungerar inte alltid så bra.

Fler kläder
#FashionSouls fo life! Kommer att komma som betal DLC men vill ha fler "vanliga" kläder att customize'a mitt party med. Att det bara finns 3st olika outfits (med 2 varianter vardera) är väldigt lite.

Med det sagt hade jag ändå väldigt kul med spelet majoriteten av tiden. Jag har fortfarande ett sug att fortsätta spela mer, vilket jag kommer. Men tycker inte det förtjänar sina höga betyg utan är ett 7/10 (möjligtvis 8/10) spel som bäst.

Taggar: Final Fantasy XV, FFXV, FF15, Final Fantasy

monsun 26 jan 2017 14:32 Visningar: 1045

+Soundtracket, Grafiken, Striderna

-Storyn, Sidequestarna, Striderna

7 Ett halvfärdig spel jag ändå hade ganska kul med.

 

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.