Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Recension

Winter Games

Epyx är en videospelstillverkare och publisher som hade sin start med Starfleet Orion (1978) och låg bakom en lång lista spel genom hela 1980-talet då de också nådde sin peak runt tiden för Winter Games, som de också står bakom.

Spelet blev det bäst säljande till C64 mellan åren 1987-1989 och sålde i 250,000 exemplar. Möjligtvis för att scenen i spelet är Calgary 1988. Spelet fanns dessutom till de flesta konsoler och hemdatorer som fanns i hemmen.

Ett av flera problem med detta bästsäljande Winter Games är att det inte var samma spel som släpptes till de olika konsolerna. Det fanns mer grenar till Atari 7800 och det såg snyggare ut på C64 och Amiga.

Winter Games öppnar med en informationsskärm som pekar på vilka som ligger bakom spelet, men saknar titelskärm. Istället måste spelaren för varje gång spelet startar se hur en åttabitsgubbe tänder OS-elden och hur ett gäng duvor eller kantiga moln fladdrar förbi i bakgrunden.

Spelet består av fyra grenar.

Hot Dog Aerials är en sport som är så liten i OS-sammanhang att jag aldrig hört talas om den. Representanterna för varje nation åker skidor nedför en backe och hoppar i ett gupp och gör tricks i luften för att landa snyggt. Kontrollen är en kontroll. Det verkar ganska slumpmässigt vad utfallet blir, men faller gör man ofta, vilket leder till 0 poäng.

Speed Skating går ut på att så snabbt som möjligt skrilla i mål, men som försvåras av kontrollen då spelaren behöver trycka höger-vänster rytmiskt. På ett styrkors.

Figure Skating verkar gå ut på att vänta ut en evig minut i en vit skärseld och ibland falla, ibland hoppa och falla, ibland åka baklänges och till slut bestraffas med 0 poäng.

The Bobsled är så monumentalt som OS-gren att det inte kan heta "Bobsled", nej, det måste börja med "The". Det går ut på att trycka åt motsatt håll i kurvorna och möjligtvis bibehålla farten och sätta en random tid, helst tre gånger i rad.

Efter dessa fyra grenar kommer befrielsen, att för sista gången höra sin nations gäckande nationalsång som med ironisk ton låter ljuda att du suger. Därefter kommer spelaren tillbaka till alternativskärmen för olika spel. Det är dock samma skit oavsett vilket av alternativen man väljer.

Taggar: sport, vinteros, snö

Player1 12 feb 2018 20:07 Visningar: 100

+Det utspelar sig vintertid

-Det är värdelöst, mest på grund av kontrollen

1 Det finns ingen anledning att någonsin återgå till det här splelet

 

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.