Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Spelradion 

Avsnitt 130: Lite erotiskt!

När vi sist hörde av Emmy Zettergren-Lindkvist var hon höggravid, så är inte längre fallet. Emmy har blivit mamma och närmar sig några av era frågor i avsnitt 130 ur just detta föräldraperspektiv.

Bland spelen för veckan hittar vi The Witcher, där Kristian har lagt beslag på gubbsjuka samlarkort. Emmy och Johan utforskar något slags tio-i-topp-potential i Singularity och är oense, men ändå inte, om det nya Transformers-spelet.

Nyheterna avhandlas i rask takt, men inte utan att vi hinner titta lite närmare på sagolikt vackra Ni no kuni och namedroppa obskyra japanska dödsflipperspel i relation till ACE Teams senaste.

Avslutningsvis tar vi upp den den nya världsordningen för begagnatmarknaden i den personliga spelfrågan.

Nästa vecka är Niclaz Erlingmark gäst. Niclaz är en mångsysslare av rang, som bland annat regisserar filmer, skriver för Spelbloggen och även gjort sig bekväm i Malous soffa. Ställ era frågor till Niclaz på forumet. Tills nästa vecka, mycket nöje!

Tävling: Vinn Bleach the 3rd Phantom till Nintendo DS. Reglerna är enkla: Maila oss det fulaste ordet du vet och förklara varför det är så fult. Sista datumet för tävlingen är 2 juli.

Intressanta länkar:
Emmyz blogg
Forumtråden där Emmy svarar på frågorna som inte kom med i avsnittet

Låtlista:
Innehåll: Final groovin synth sample 1 av Skitz & Moog (från RKO)
Paus 1: Quik & Silva Level 1 Remix (Short Edit) av CZ Tunes (från AmigaRemix)
Paus 2: The Legend of Zelda: Oracle of Ages - Past, Present, and Future Perfect av ProtoDome (från OC Remix)
Paus 3: Phoenix Wright: Ace Attorney - True Evening av Willrock (från OC Remix)
Paus 4: Mega Man X5 - Moonlight Vibin' av DCT (från OC Remix)
Outro: Turrican 2 - The Final Fight av Daree Rock (från RKO)
Bloopers: FunKus av Dafunk (från RKO)

Avsnittets längd: 1:30:12

Kristians sexiga deals:
Spore (PC/Mac) - 99 kr inkl frakt
Halo 3: ODST (360) - 179 kr (tidigare 149 kr)

Direktlänk:
Spelradion_-_130.mp3

Spelradion30 jun 2010 02:03Visningar: 5133  

« Till bloggen


Kommentarer

Anonym30 jun 2010q

jippie :) Jag ska ut och springa såhär på morgonen och så fick jag spelradion att lyssna på (perfekt)

exgirlfriendclub30 jun 2010q

Ingen sol i dag så blir till att lyssna inomhus. Och så ska ni ha ett stort tack för att ni förgyller onsdagarna lite extra grabbar. :)

Saradir30 jun 2010q

Angående antal spelare per server i World of Warcraft
så är siffrorna inte i hundratal utan i tusental per Realm.

"Is there a limit to the number of players on a realm?
We have established an optimal number of players per realm. This number is in the thousands, but manageable enough to foster a sense of community and to prevent overcrowding. "

Källa: http://www.worldofwarcraft.com/info/faq/realms.html

Har själv spelat World of Warcraft en hel del
och en personlig uppskattning så är det nog
runt 3000 per realm..

Johan Hallstan30 jun 2010q

exgirlfriendclub:

Och så ska ni ha ett stort tack för att ni förgyller onsdagarna lite extra grabbar. :)


Tack för att du förgyller våra onsdagar genom att lyssna. ;-)

SoBBe:

Angående antal spelare per server i World of Warcraft
så är siffrorna inte i hundratal utan i tusental per Realm


Ja, hundratal lät lite väl klent. Någon som vet mer exakt?

Anonym30 jun 2010q

Mycket bra avsnitt. Ett av dem bästa.

Synd att du Kristian tolkade det lite negativ om vara ljudets Tiger Woods. Tiger är grym på golf och du är grym på ljud. Så du ska ta det positivt :). På tal om golf älskar jag spela det i tv-spelsformat. Och jag är ingen gammal gubbe.

Angående PSP så måste jag klaga lite på Sony. Det trodde ni inte om mig :). Det känns som Sony gett upp bärbara marknaden. Går inte blunda för hur bra DS och dess spel säljer. Under E3 visar Nintendo 3DS med oväntat starkt tredjepartsstöd. Sony kontrar med 70 nya spel till sin rätt döda konsol(psp).

PSP kommer vara mer än stendöd nästa år då 3DS lanseras. Om nu inte Sony överraskar under TGS och visar PSP2. Fast Nintendo är svårrubbad.

Saradir30 jun 2010q

Johan Hallstan:

Någon som vet mer exakt?


US
http://www.warcraftrealms.com/realmstats.php?sort=Total

EU
http://www.warcraftrealms.com/eu_realmstats.php?sort=Total

I listan sträcker sig siffrorna från 800-42000
..de hävdar själva att:
"Realm stats are easily viewable snapshot data taken from the overall database. The data is limited to only characters level 10 and up that have been seen in the previous 30 days".

Saradir30 jun 2010q

Sen så kan alla användare ha 10 karaktärer
var om jag minns rätt så om vi generaliserar att alla har
5 stycken så är det ca. 4120 spelare per server i WoW

JackDaniel30 jun 2010q

mmhh76: Nu har jag inte lyssnat på avsnittet (än) så jag vet inte hur diskussionerna kring detta har gått, men precis som du är inne på så behöver Sony en rejäl nystart för att åter väcka intresse. Det räcker inte med att visa upp nya heta titlar till PSP. Folk vill ha något helt nytt i hårdvaruväg. En helt ny uppdaterad PSP. Tror dock inte på att Sony skulle visa en "PSP 2" i år med tanke på hur hårt man pushade för den nuvarande PSP:n på E3.

USKaratefighter 2 jul 2010q

Mycket angenämt avsnitt! Avnjöts i solen på landet. Emmy lät verkligen sympatisk och vettig -alltid trevligt med sådana röster i etern.
Tycker förstås PSP-diskussionen är intressant och Jo, en ny PSP behövs säkert. Dels för att konkurrera med 3DS men kanske ffa för att tredjepartstillverkare skulle våga satsa på en sådan. Dock tror jag att det lär krävas mer än bara en ny manick för att råda bor på piratkopieringsproblematiken.

Oscar Skog skrev för någon dag sedan om sonens polare med 100 DS-spel på en kassett. -300 spänn för en kines-kassett och vips har konsolen tagit ett kliv 10 år in i framtiden(att jämföra med piratkopiering till stationära konsoler vilket mest känns bökigt). Självklart blir ett sådant kanonerbjudande ett populärt alternativ till en skit-tjänst som PSN. Hade PSN fungerat som det borde vore PSPGO en sådan maskin.

Givetvis kommer människor att fortsätta piratkopiera i alla tider för det är gratis. För egen del spelar dock lättillgänglighet en central och långt större roll än priset. Och där har det minst sagt fallerat.

För att undvika en PSPGO2 tror jag därmed att sony måste tänka om ganska ordentligt- varför inte snegla på appstore(för den verkar ju passerat obemärkt förbi), kanske skippa löjliga regions-indelningar som är så provocerande att man känner för att fota in skärmen varje gång man hör vad som hägrar bortom atlanten.=) etc. Jag är för övrigt i full gång med outcast!

Johanz 9 jul 2010q

Mycket fint avsnitt, kniper kommentaren ganska kort eftersom jag är lite seg med att kommentera.. Men fint var det! :) Bra gäst, bra innehåll!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.