Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Spelradion 

Avsnitt 134: Sponsrad av Word!

När Tobias "Tejbz" Öjerfalk är gäst i Spelradion avsnitt 134 försöker vi att skapa oss en uppfattning av fenomenet kring spelvideos med kommentatorer på Youtube.
Med hjälp av Tobias får vi en lite bättre inblick i de ekonomiska aspekterna, hur mycket av filmerna som är improvisation och vad som egentligen är svårast i produktionen. Dessutom pratar vi etikettregler i en sfär som till synes inte har några.

I spelintrycken berättar Kristian om hur han till slut har börjat fatta grejen med det i Japan omåttligt populära Dragon Quest V. Dessutom ger han röjiga co-op-intryck från Valves senaste: Alien Swarm. Och i Tobias liv kretsar spelandet just nu mest kring iPhone, Geometry Wars och fps-ilska.

Med anledning av nyhetstorkan uppdaterar vi i stället våra kalendrar med viktiga releasedatum och i den personliga spelfrågan förbereder vi oss på de där riktigt regniga dagarna som hör den svenska sommaren till.

Nästa vecka blir det ingen gäst, men det går förstås utmärkt att ställa frågor på forumet till Kristian och Johan. Tills dess, mycket nöje!

Intressanta länkar:
Tejbz på Youtube

Låtlista:
Innehåll: Final groovin synth sample 1 av Skitz & Moog (från RKO)
Gäst-intro: Sarcophaser (SAW #1) av Dr. Future (från AmigaRemix)
Paus 1: 1 Up av Ping_Pong
Paus 2: Mega Man 2 - Dokuta Wairi, Rival to the Light av Sixto Sounds (från OC Remix)
Paus 3: Onslaught (cosmix) av cosmiq (från AmigaRemix)
Outro: Turrican 2 - The Final Fight av Daree Rock (från RKO)
Bloopers: FunKus av Dafunk (från RKO)

Avsnittets längd: 1:22:09

Kristians sexiga deals:
Betapet (PC) - gratis!

från lyssnare:
Redfoxe: Mass Effect 2 (PC) - 148 kr inkl frakt

Direktlänk:
Spelradion_-_134.mp3

Spelradion28 jul 2010 07:58Visningar: 5162  

« Till bloggen


Kommentarer

link6628 jul 2010q

Ja ni fyller definitivt mitt behov av spelradion. Jag är en av dessa stackare som redan har haft semester och sitter här ensam på jobbet.

Så, tack för ett underhållande avsnitt. Jag ska försöka hitta på några kluriga frågor till er.

Johanz28 jul 2010q

Gott avsnitt och Tobias var en bra gäst. :)

Och ja, Spelradion är alltid underhållande. Perfekt på de här sommardagarna. Angående kommentarerna så tror jag att vissa kommenterar då och då och ibland blir det nog svackor som på sommaren till exempel.

Men kommentarer är ju alltid färre än faktiska lyssnare, inte alla som tar sig mödan att skriva något om avsnittet. Men jag är nog säker på att de som brukar kommentera säkert lyssnar.

Märkte själv att det kan vara lite svårt att skriva bra kommentarer när man lyssnar på jobbet eller andra platser. Man kanske först når en dator timmar senare och då har man glömt bort lite vad man tänkte skriva.

Nåja, keep it up! Alltid grymt och ser fram emot Outcast avslutningen på fredag i Spelklubben också. :D

Franky28 jul 2010q

Tänkte på det ni sade om trummorna till Rock Band. Problemet när man bor i lägenhet är inte så mycket ljudet, som fötterna. Ljudet dämpas i allmänhet ganska bra av väggarna, men däremot går vibrationerna från slagen rakt ner genom plastfötterna ner i golvet, och sen upp i väggarna och ner till taket i lägenheten under, och det är det som låter som mest. Lösningen är helt enkelt att ställa trummorna på en skumgummimatta.

Fjornsvavne28 jul 2010q

Ser fram emot nästa veckas avsnitt, med ett numer ovanligt, helt vanligt avsnitt. 134 var ett okej avsnitt, men lite jobbigt i längden med gästens tendens att överanvända "typ", "asså" och andra ord man kan beklaga sig över.
Nåväl, spelradion sitter alltid fint dock!

Cexar30 jul 2010q

Det är som så trevligt med spelradion är när de små anekdoterna kommer fram där man kan relatera och verkligen börjar tänka. Samt tar det bort tankarna från de många timmar man sitter och riggar/skinnar i Maya.

P.S. Kristian, du måste våga spela upp Okkusenman, en skön japansk tolkning på Wilys castle.

KristianSR30 jul 2010q

Cexar:

Du menar med den där japanen som skrålar? :P

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.