Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Siskan

26 Registrerad: 11 sep 2011 20:20 Senaste besök: I går 02:02 Online: Nej

Stockholm

Presentation

Tjoflöjt!

Mitt insteg i spelvärlden
Mitt första spel var Super Mario Land 2: 6 Golden Coins till Game Boy. Det dröjde inte länge innan jag blev "klassens kung på Pokémon" som jag än idag är obesegrad i. Jag fick rentav agera telefonsupport då alla klasskompisar ringde hem till mig och ställde frågor. Men kan jag på något sätt mäta mig med dagens professionella spelare? Knappast. Mew-certifikatet från Club Nintendo står än på hyllan.

Tonårsspelaren
Jag snöade snart in mig på RPG-genren som dominerar spelhyllan därhemma (eller snarare utrymmet under sofflocket), men det finns förstås undantag. Finns det strategiska element så är det en klar bonus och den spelserie som tilltalar mig mest är Fire Emblem, som också betytt en hel del på det sociala planet då jag mellan 2006 och 2011 drev ett mycket aktivt forum tillägnat spelen. Vi anordnar än idag träffar i Stockholm med en mindre skara nördar (ca. 7-13) från Sveriges alla hörn, det har blivit över tio stycken av dessa.

I vuxen ålder
När man var liten och hävdade att man fortfarande skulle spela spel när man blev vuxen så skrattades det mest bort. Idag är jag 23 och det är lika självklart som det var då. Jag håller fortfarande ett vakande öga på den tyvärr sinande RPG-marknaden och håller än Fire Emblem som självklar favorit, tätt åtföljt av The Legend of Zelda. Som du har insett vid det här laget så är det Nintendo som dominerar för mig, men jag ska även nämna några titlar som Dark Chronicle och .hack-serien (PS2), Suikoden-serien (främst PS1&2), samt Ys till Turbografx-16 och Phantasy Star till alla möjliga Sega- och PlayStation-konsoler som klara favoriter. På senare år har jag även förälskat mig i PC Engine som jag upptäckte tack vare de bästa versionerna av spelen i Ys-serien.

Annat än spel
Givetvis finns det annat än spel som intresserar mig. Jag har tecknat sedan barnsben, och lika länge har jag intresserat mig för historia, antikviteter, äldre arkitektur och mycket annat som rör det förflutna. Till följd har jag läst arkeologi vid Stockholms universitet. Vidare är jag intresserad av det svenska språket, samt andra språk. Inte minst japanska som jag studerar för närvarande. Och så tycker jag om bågskytte.

Åsikt Siskan

FAVORITSPEL
Fire Emblem
FAVORITKONSOL
Nintendo DS
SPELAR JUST NU
Professor Layton and the Miracle Mask
LÄNGTAR EFTER
Xenoblade X
GILLAR
RPG, strategi m.m. : D
OGILLAR
Hjärndöda pang-pang-spel D:
TITTAR PÅ
En tomat
LYSSNAR PÅ
Datorfläkten
FRITID
Spel, teckning, bågskytte etc.