Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 02:07 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2015 - Lucka 10

KennyMan66610 dec 2015 07:5293 visningarKommentera: 0 !

I dag är första dagen på länge jag måste vara på universitetet tidigt. Jag är således svintrött. Men kalendern ska fram ändå.Då ska vi ha en siffra tio. Leta.

Orkar inte hatta runt så mycket. Vi hittar den i den lilla "grottan" till höger, under en avsats. Därmed öppnar vi den.Vad har vi då där? Lite suddigt, men ser ut som något slags polisaktigt.

Lucka 10 - Mighty Switch Force

Det var egentligen meningen att den här luckan skulle handla om både Mighty Switch Force och Mighty Switch Force 2, men jag har inte spelat tvåan än. När jag påbörjade den här kalendern hade jag inte ens klarat av ettan än, men gjorde det för några dagar se'n. Har några bonusbanor kvar.

Men i alla fall.

Jag inhandlade båda Mighty Switch Force-spelen till 3DS under Wayforward-rean tidigare i år. Såg att det fanns någon Special Edition av det första på Wii U, men jag ville hellre ha det portabelt.

Portabilitet, alltså.

Det mesta av mitt Mighty Switch Force-spelande har varit på bussen. Bussen/spårvagnen (jag är ju Göteborgare) är ett bra ställe att spela 3DS på. Det var förvisso något jag upptäckte redan förra året, men i år har det blivit än mer. Picross har varit helt perfekt att spela på bussen, för där bryr jag mig inte om ljud så jag slipper fippla med hörlurar.

För att ett spel ska vara ett bra kollektivtrafiksspel (jag tar och lanserar den termen här) för mig så ska det vara spelbart i korta perioder. Antingen ska det finnas någon form av suspend-funktion, eller så ska det gå att spara var som helst, eller så ska det vara korta banor. Mighty Switch Force hör till den där senaste kategorin. Banorna är rätt korta, även om det kan ta några försök att lösa hela pusslet och dessutom göra det i tid för att få en stjärna.

Stjärnorna var det, ja.

Varje bana har en par-tid. En tjärna får man om man klarar banan snabbare än par-tiden.

Givetvis var jag tvungen att fixa stjärnor på varje bana.

Jag är lite sån.

Jag är inte den som måste komplettera allt i alla spel, men vissa spel ger mig det där lilla drivet.

Mighty Switch Force är mycket ett pusselspel. Pusselspel triggar något i mig.

Så det blir ett driv att lösa pusslen på bästa sätt. Att först söka lösningar, att planera ut vägen genom banan för att snabbast hitta alla fem systrarna och sedan nå roboten. Att försöka igen och igen tills det sitter och klå par-tiden och få stjärnan.

Sånt gillar jag.

Och jag är inte färdig med det här spelet förrän jag har alla stjärnor.

Den här lucktexten hade antagligen blivit längre om jag spelat båda spelen i år.

Men så blev det inte.Taggar: December, kalender, Mighty Switch Force

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.