Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 12:00 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

För tredje året i rad är det december

KennyMan66630 nov 2016 22:47105 visningarKommentera: 0 !

Så var det dags igen. Året lider mot sitt slut. Folk som håller sig à jour med vad som händer i spelvärlden och faktiskt spelar det också ser att det börjar bli dags att fila på sin Årets Spel-lista.

Jag gjorde sådant förr i tiden. Men förrförra året kom jag fram till att det inte var något för mig, för jag var inte längre en sådan som spelade främst saker som kom under året. Två problem uppstod: Jag tyckte inte jag hade spelat tillräckligt med under året utgivna spel för att kunna göra en rättvis årets spel-lista, och sånt jag spelat som inte kom under året kunde jag ju inte säga något om på en årets spel-lista.

Så jag bytte spår.

Jag gjorde en adventskalender som istället för en årets spel-lista blev en lista över mitt spelår. Jag tyckte det gick så bra att jag året därpå gjorde det igen.

Och inte hade jag någon anledning att inte upprepa mig.

Hade lite problem med årets kalender. Tog ett tag innan jag hittade en bakgrundsbild som jag faktiskt ansåg att jag kunde använda. Har en del kriterier för den: Den får inte komma från något spel som förekommer i kalendern, det måste vara någon form av öppet område, ska helst ha mer än en typ av miljö/bakgrund, inte för "avancerad" och den får inte vara alltför stor på någon ledd. Hade några förslag, men alla hade något problem.

Så ramlade jag över en helt passande sådan av en ren slump under en slentriankoll på VGMaps. Så kan det gå. Den är inte helt perfekt - aningen för stor, egentligen - men det var det överlägset bästa alternativet jag hade.

Så det blev en kalender till sist - efter adventskalendrarna Kennys spelår 2014 och Kennys spelår 2015 kommer här årets kalender, helt överraskande döpt till Kenny spelår 2016.

Den ser ut så här.(ni får klicka på'n)

Bakom varje lucka finns som vanligt en spelföreteelse som tillfört något nytt till mina spelerfarenheter under året. Det tar som vanligt formen av ett gäng sprites som dyker upp här och där i kalendern (det ser, som vanligt, jättefånigt ut. Faktiskt lite extra fånigt i år, på grund av anledningar). Vissa har fått mer grafik än andra. Vissa har väldigt lite, av olika anledningar. Som vanligt medföljer en text om dagen, också. Texter som ibland handlar mycket om själva spelet eller spelen. Texter som ibland handlar om något som befinner sig, för mig, i samma sinnesrymd av en eller någon annan anledning, men som ändå alltid på något sätt berör spelet/spelen. Texter av varierande längd. Alla är inte färdigskrivna än.

Kalendertexterna kan komma att ha spoilers. Det här är enda varningen ni får.

(och ja, min Loadingkalenderlucka kommer vara lite sådär halvstiligt integrerad i den här kalenderns lucka för den dagen, också.)

I år testar jag något nytt, också.

Jag kör lucköppningarna på forumet. Vi får se hur det går med det. Det var ingen som hittade dagens lucka.

Dagens?

Ja, det fanns med en extralucka. Lucka noll. Bara för att. Men jag fick hitta och öppna den själv.

Den finns i det övre vänstra hörnet av sandkravlaren. Och när vi öppnar den, vad hittar vi då?En välkänd symbol.

Lucka 0 - Alla Spelar

Hade det här varit en riktig lucka hade det varit en längre text här. Men det var bara en liten extrabonus. Mest för att jag är rätt löjligt förtjust i den där loggan och det blev lite kul att vika upp ett hörn av själva fordonet. Och så är det som Alla Spelar står för alltid lika viktigt. Speciellt i dessa dagar när populismen, av någon jävla anledning, är på uppåtgående.

I morgon öppnar vi den första ordentliga luckan. Hoppas ni vill vara med då också.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.